05.03.2013 06:40

Představujeme Vám pomocníka ve světě diet: časopis ŽIVOT S DIETOU


 

 

Život s dietou je nový český internetový magazín, který denně přináší články, recepty a informace z oblasti potravinových diet. Cílem magazínu je ulehčit život všem z nás, kteří trpí jakoukoli formou onemocnění, co má za následek nutnost dodržovat speciální dietní režim.

Magazín je primárně zaměřený na veškerá důležitá témata související s dietním režimem. Většina forem těchto omezení je v dnešní době považována za civilizační onemocnění, se kterým se bohužel potýká stále širší skupina lidí po celém světě.

Mezi nejčastější omezení patří Celiakie (nesnášenlivost lepku) a s ní související nutnost dodržovat bezlepkovou dietu. Velmi často se ale jedná spíše o kombinaci více dietních omezení (např. intolerance laktózy, vaječného bílku, sóji a celé řady různých dalších potravin a ingrediencí).

Podrobné vyhledávání receptů

Projekt Život s dietou.cz kromě článků a informací obsahuje také stále narůstající databázi receptů, ve kterých lze podrobně vyhledávat formou zatržení „zakázaných“ potravin. Touto cestou naleznete pouze takové recepty, které přesně odpovídají vašim dietním omezením a požadavkům.

K dispozici je jednak základní jednoduché fulltextové vyhledávání v kombinaci s možností zaškrtnout jednu nebo více složek potravy, jejichž nesnášenlivost se objevuje nejčastěji (jedná se o arašídy, vaječný bílek, kasein, laktóza, lepek a sója), přičemž po přechodu na stránku podrobného vyhledávání je možné vyloučit desítky dalších potravin, včetně možnosti omezit vyhledávání pouze na konkrétní kategorie receptů (např. jen jídla s masem).

Na internetových stránkách se nachází podrobný návod, který vysvětluje, jak vyhledávání funguje.

Články ze světa potravinových diet

Kromě receptů pravidelně vydáváme také články, které přímo či nepřímo souvisí s problematikou potravinových diet. Hlavními kategoriemi článků jsou zdravá výživa, informace o dietních potravinách, problematika sportu a relaxace, nebo třeba recenze, testy a návody.

Magazín si klade za cíl problematiku potravinových diet co nejlépe monitorovat. Redakce sestává z odborníků na výživu, studentů a absolventů magisterských a doktorských programů zaměřených na výživu člověka a související obory.

Informace, rady a tipy z běžného života

V neposlední řadě průběžně plníme web odbornými informacemi o jednotlivých onemocněních, speciálních dietních režimech, diagnostických metodách a léčebných postupech. Většinu těchto informací mají na svědomí redaktoři, kteří jsou studenty Lékařské fakulty Masarykovy univerzity v Brně.

Z vlastní zkušenosti víme, že není jednoduché s dietou začít, proto také připravujeme sekce, které jsou zaměřeny na nejdůležitější informace a tipy do začátků. Nezapomněli jsme ani na sekci, která přinese informace o principech nakupování potravin, tipy na obchody a restaurace, praktické rady pro bezproblémovou dovolenou. Připravujeme také kurzy vaření, na kterých vás naučíme připravovat chutnou a pestrou stravu pro prakticky jakoukoli formu potravinových omezení.

Konzultace ve výživové poradně zdarma

Ve spolupráci s profesionálním studiem Nutribju přinášíme možnost výživových konzultací zdarma, a to každý první pátek v měsíci. Této konzultace může využít každý registrovaný čtenář našeho magazínu dvakrát do roka, přičemž je nutné doložit lékařskou zprávu, která potvrzuje diagnostikované potravinové omezení.

Věříme, že na našem magazínu budete pravidelně nacházet kvalitní a zajímavé informace ze světa potravinových diet a že se na internetové stránky webu budete pravidelně vracet. Hlavním cílem je ulehčit vám život. Neberte proto onemocnění jako překážku, ale jako příležitost žít zdravěji a vést plnohodnotný život bez jakýchkoli problémů.

 

Tým internetového magazínu Život s dietou

—————

Zpět