18.07.2014 08:09

BIOSLAVNOSTI ve Starém Městě pod Sněžníkem

Očima Jedlíka a prodavače knih Vařím s láskou v jedné osobě | Vařím s láskou na „výjezdní akci“

 

    Brno: v 5 ráno budíček. Věci připraveny ze včerejška, takže ještě jednou zkontrolovat a naložit: knihy v dostatečném počtu, poutače, trička firemní, trička „pro případ“, reklamní plachtu, reklamní dárky, knihy referenční pro partnery, vodu, svačiny, oblečení do hor, doklady, peníze, samozřejmě Autorku.

Cesta jako v létě na Moravě: uzavírky, objížďky, delší cestou, ale chvílemi jako v krásně vybarveném filmu vypadá svět kolem. Takže jen s 15 minutovým zpožděním oproti plánu jsme na místě.

    V areálu je už krátce po desáté ráno lidmi bzučivo, kolem stánků se tvoří hloučky a shluky lidí, podle zboží i chuti obecenstva. Všude okolo plakáty, ZOOZ na plakátu výš než Tony Ducháček i STO ZVÍŘAT, to mne potěšilo velmi, přiznávám.

Stánek pořadatelské firmy PROBIO na nás coby partner myslel a připravil nám místo ve svém stánku, označeném BEZLEPKOVÉ BIOPOTRAVINY, navíc s ochutnávkou sladkých i slaných bezlepkových potravin.

    Takže potrava pro tělo i ducha pod jednou plátěnou střechou. Od chvíle, kdy jsme tam naše knihy, stojany a pár dalších potřeb rozbalili jsem stihl jen párkrát na několik minut vyběhnout a pořídit těch pár fotek, které vidíte.

    Autorka přijala, až do svého plakátovaného vystoupení na pódiu, barvy hostitele, a společně jsme odpovídali na dotazy, týkající se: vaření s různými typy potravinových omezení, kuchařek Vařím s láskou a jejich vhodnosti pro konkrétní potřebu kuchaře, kurzů vaření, vhodných výrobků pro vaření a pečení, lněném semínku, jitrocelu indickém i na mnoho dalšího. Došlo i na nějaké autogramy do čerstvě vydaných a koupených knížek.

 

Dotazy byly, mohu-li posoudit, kvalifikovanější než dříve.Z návštěvníků byl poznat ZÁJEM o to, co a jak správně připravit, často především pro své nejbližší...

Pro širší publikum pak Zooz představila Vařím s láskou z podia – bylo to kolem oběda a lidí už bylo v areálu opravdu hodně, obchodníci ve stáncích se jenom otáčeli, čerstvá jídla i káva voněly, na vaření a jídlo myslelo v tu chvíli hodně lidí.

Což nepochybně vedlo k tomu, že jsme pak do půl páté odpoledne pokračovali v rozhovorech

a konzultacích na téma „Vařím s potravinovým omezením a s láskou“.

Neuvěřitelně rychle to uteklo, z podia už znějí bigbíty a my nemůžeme na Tonyho Ducháčka čekat, do Brna je cesta dlouhá. Loučíme se s osádkou stánku, zpátky volíme rychlejší cestu kolem Olomouce. Před osmou večer zpět v Brně. Jeden výjezní den Vařím s láskou:-)

 

Text a foto: Jedlík Dr. Petr Přehnil

 

—————

Zpět