24.01.2012 07:28

Zveme Vás na přednášku: Lepek, mléko, vejce jako příčiny zdravotních problémů - 9. 2. 2012, Brno

V životě každého z nás mohou potraviny obsahující LEPEK, MLÉKO, VEJCE fungovat jako neodhalená příčina zdravotních obtíží, které Vás sice přímo neohrožují na životě, ale rozhodně Vám jej nezpříjemňují. Pokud Váš jídelníček na celý život neovlivňuje celiakie nebo jiná nemoc způsobená nesnášenlivostí lepku a/nebo laktózy, bílkoviny kravského mléka (kaseinu) a vajec, máte štěstí.

I tak se stává, že je Vaše tělo oslabené. Ať už virózou, dietní chybou nebo vyčerpáním.

Trápí Vás bolesti břicha?
Míváte problém se zácpou nebo průjmy?
Cítíte se unavení a vyčerpaní?
Nedaří se Vám zhubnout?
Trpíte kožními problémy nebo otoky?
Jste často nemocní?

 

To je ta pravá chvíle, kdy stojí zato přejít alespoň na několik týdnů, nejlépe však měsíců na jídelníček bez lepku, mléka, vajec. Omezit (vynechat) konzulaci masa, cukru, alkoholu a dalších škodlivých látek. A protože se Vaše tělo tímto způsobem čistí, bude dobře přijímat vše dobré a ozdravné, co mu poskytnete. Třeba bylinnou nebo jinou léčebnou kúru. A když už se do toho rozhodnete pustit, možná Vás trápí otázka:

Jak vařit bez lepku, mléka, vajec?

Pokud chcete hledat odpovědi na zmíněné otázky, přijměte mé pozvání na přednášku pořádanou ve spolupráci se společností BODYCENTRUM. Dozvíte se zde především to, s jakými potravinami pracovat a jak v jídelníčku lepek, mléko a vejce nahrazovat.

PŘEDNÁŠKA: Lepek, mléko, vejce jako příčiny zdravotních problémů

KDY: 9. 2. 2012 v 18:00

KDEv salonku restaurace Glamour na Hybešově 30, Brno; vchod ze zadní strany domu z ulice Vodní. 

Přednáší Mgr. Zuzana Kobíková

Vstup: 50,-Kč

                                         

Vařím s láskou: bez lepku, mléka, vajec

Tématem specializovaných kuchařských knih Zuzany Kobíkové je příprava pokrmů bez mouky obsahující lepek, bez kravského mléka obsahujícího laktózu a kasein i bez slepičích vajec. Kniha je určena pro lidi, kteří se ze zdravotních důvodů potřebují naučit vařit zcela novým způsobem, je však také inspirací pro všechny, kteří chtějí vařit s láskou ke svému zdraví a k dobrému jídlu.
 

 Poznámka Jedlíka: jak se léčit dobrým jídlem

„K rozhodnutí vyřadit z jídelníčku lepek, kravské mléko, vejce a červená masa jsem se dostal na doporučení lékařky, byť s informací, že zdali mi tato změna stravy pomůže, není rozhodně stoprocentně zajištěno. Za posledních několik let mi s vleklými zdravotními problémy nedokázalo pomoci hned několik lékařských profesí, a tak jsem prospěšnost tohoto dietního kroku přijal za svou, protože se mi zdálo logické toto vysvětlení: Dozvěděl jsem se, že rozloha lidského střeva je srovnatelná s fotbalovým stadionem a že tedy není divu, že na takové ploše, zahlcené lepivým lepkem, nestrávenými zbytky mléka a vajec, se báječně žije lidským mikro-souputníkům, z nichž ne všichni jsou svému nositeli příznivě nakloněni (např. Staphylococcus aureus, zlatý stafylokok). Projevují se pak nejrůznějšími potížemi na něž sice okamžitě neumřete, ale rozhodně vám život nezpříjemní, zejména v případě nemoci nebo oslabení organizmu."  Dr. Petr Přehnil alias Jedlík
 

—————

Zpět