13.10.2011 04:51

Zveme Vás na Celostátní setkání celiaků v Brně

Klub celiakie Brno pořádá Setkání celiaků více než 10 let.Klub celiakie Brno pořádá v sobotu 22. 10. 2011 Celostátní setkání celiaků, a to v prostorách hlavního sálu Kongresového centra Veletrhů Brno. Vedle odborných přednášek je na programu tradiční prodejní akce bezlepkových výrobků za ceny výhodnější než v běžné distribuci, takže knížku Vařím s láskou: bez lepku, mléka, vajec zde pořídíte za výstavní cenu 239,– Kč. (Pozvánka v PDF)

 

Setkání celiaků s více než desetiletou tradicí každoročně přiláká pětistovku návštěvníků z Čech i Slovenska. Koná se v sobotu 22. října 2011, opět v rámci doprovodného programu Mezinárodního veletrhu zdravotnické techniky, rehabilitace a zdraví Medical Fair Brno Central Europe 2011, který otevře brány Veletrhů Brno ve dnech 18.–21. října 2011.

Celiakie jako téma odborného programu

Hlavním cílem Setkání celiaků je zprostředkovat účastníkům s celiakií nové poznatky odborníků – lékařů, biochemiků, ale i výrobců a distributorů bezlepkových potravin.V hlavním sále s kapacitou 350 návštěvníků můžete sledovat odborné přednášky doplněné videoprojekcí. Odborný program začíná od 10.00 a v této době se Vám přednášející pokusí odpovědět na otázky spojené s celiakií a bezlepkovou dietou.

Odborný program zorganizoval spolupořadatel tohoto Setkání - občanské sdružení Celia – život bez lepku o. s. Liberec. Přednášet pro Vás budou:


MUDr. Jaroslav Utěšený – Nemocnice Boskovice
Co starého a nového u choroby celiakie


RNDr. Veronika Vlčková – imunologická laboratoř VIAMEDA
Serologická vyšetření u celiakie


MUDr. Daniel Bartušek – FN Brno Bohunice, radiologická klinika
Ultrazvukové vyšetření celiakie


Ing. Kateřina Pavelková – SZPI Brno

Označování bezlepkových potravin s ohledem na nové nařízení ES 41/2009 

 

Prodej bezlepkových potravin

V rozsáhlých prostorách vestibulu na Vás čekají stánky výrobců a distributorů bezlepkových potravin a také výrobků usnadňujících přípravu bezlepkové stravy (domácí pekárny apod.). Nakoupit zde můžete o dost výhodněji než v běžné distribuci, mnozí výrobci navíc nabízejí tzv. nákup do tašky, což znamená, že si zboží objednáte předem podle informací na www.klubceliakie.cz a na stánku na Vás bude čekat taška s Vaším nákupem.

Využijte jedné z nemnoha akcí, které se celiakii věnují opravdu naplno, těšíme se naviděnou 22. 10. 2011!

Bližší informace o akci Vám poskytne

Ing. Dalibor Ježorek, předseda Klubu celiakie Brno

tel.: +420 603 515 718

email: info@klubceliakie.cz

 

Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR o.s.

Klub celiakie Brno

Libušino údolí 150, 623 00 Brno

Občanské sdružení registrované MV pod č. VSC/1-7228/91-R

—————

Zpět