13.04.2010 12:56

Vařím s láskou

Cílem knihy je představit čtenářům zdravější způsob stravování s potravinovým omezením. Důraz je kladen především na výběr nutričně hodnotných surovin (pohanka, jáhly, kukuřice, případně mouky a kaše z těchto plodin) a domácí přípravu jídel, pečiva i dezertů.
    Kniha doporučuje konkrétní kvalitní produkty a podrobně informuje o jejich vlastnostech a využití při přípravě pokrmů: jak je dávkovat a kombinovat, jak nahradit zakázané potraviny: obilnou mouku, mléko či vejce.
    Protože jde o zcela odlišné postupy nežli při klasické přípravě pokrmů a zejména téma pečení bezlepkových chlebů a dezertů  z bezlepkových mouk (nikoli kupovaných směsí) není v dosavadní domácí literatuře podrobně zpracováno, soustředí se naše kniha právě na ně.
    Úvodní kapitoly nabízí i jednoduchou školu vaření s potravinovým omezením  pro začátečníky i pokročilé.

—————

Zpět