Vařím s láskou
Cílem knihy je představit čtenářům zdravější způsob stravování s potravinovým omezením. Důraz je kladen především na výběr nutričně hodnotných surovin (pohanka, jáhly, kukuřice, případně mouky a kaše z těchto plodin) a domácí přípravu jídel, pečiva i dezertů.
Kniha doporučuje konkrétní kvalitní produkty a podrobně informuje o jejich vlastnostech a využití při přípravě pokrmů: jak je dávkovat a kombinovat, jak nahradit zakázané potraviny: obilnou mouku, mléko či vejce.
Protože jde o zcela odlišné postupy nežli při klasické přípravě pokrmů a zejména téma pečení bezlepkových chlebů a dezertů z bezlepkových mouk (nikoli kupovaných směsí) není v dosavadní domácí literatuře podrobně zpracováno, soustředí se naše kniha právě na ně.
Úvodní kapitoly nabízí i jednoduchou školu vaření s potravinovým omezením pro začátečníky i pokročilé.
—————
V sekci Partneři Vařím s láskou kontakty na kvalitní společnosti s nabídkami (nejen) pro celiaky
ŠESTÉ vydání Vařím s láskou: bez lepku, méka, vajec
podporují