26.10.2011 08:35

V listopadové MAMINCE vyjde článek o potravinových alergiích

Vařím s láskou Vám doporučuje k přečtení zajímavý článek s názvem 6 způsobů, jak předejít potravinové alergii u kojenců Jany Vašákové, redaktorky časopisu Maminka.

Autorka článku v úvodu popisuje nesporný vliv genetiky na vznik alergií. Dále přináší aktuální informace odborníků o tom, jak do jisté míry narozené děti lze preventivně chránit před propuknutím alergie, kdy a jak do stravy zařazovat v příkrmech mléko a lepek, a jak poznat alergické reakce. 

V článku se dočtete i to, že onemocnění vyvolané alergeny bílkoviny kravského mléka ustupuje ve většině případů ve věku do tří let dítěte. Najdete zde i doporučení typu co dělat a na jakého lékaře se obrátit, když známky alergie u dítětě odhalíte, i konkrétní tipy jak alergické děti krmit.

Článek zdůrazňuje důležitý vliv výživy mateřským mlékem a radí, co dělat v případě, že maminka kojit nemůže.Více se dočtete v listopadovém čísle časopisu Maminka, kde článek vyjde 31. 10. 2011, k naší radosti včetně doporučení kuchařské knížky Vařím s láskou: bez lepku, mléka, vajec.

 

 

 

—————

Zpět