01.10.2011 06:48

Vařím s láskou a Klub celiakie Brno v pořadu Sama doma

V pátek 30. 9. 2011 byli hosty pořadu Sama doma také Zuzana Kobíková za Vařím s láskou a Dalibor Ježorek, předseda Klubu celiakie Brno. Pokud jste pořad neviděli, máte možnost sledovat jej online zde, ovšem recept na vídeňský řízek bez lepku, mléka, vajec připravovaný v pořadu najdete i na našich fotografiích stejně jako informace, ve kterých stopážích se o celiakii a vaření bez lepku, mléka, vajec mluvilo.

Recept na řízek obalený bez lepku, mléka, vajec

V prvním vstupu (najdete ho ve stopáži 3:00–6:00 minut) představila Zuzana Kobíková recept na vídeňský řízek z telecího masa, obalený sammozřejmě bez lepku, mléka, vajec, podávaný s lehkou bramborovou kaší připravenou bez mléka, pouze se zeleninovým vývarem. 

O celiakii a Klubu celiakie Brno s Daliborem Ježorkem

Ve druhém vstupu (stopáž 54:00–59:30) se moderátorka pořadu ptala Dalibora Ježorka na otázky spojené s diagnostikou celiakie a příznaních této nemoci.

Ve vstupu posledním (stopáž 75:00–79:00) hovořila Zuzana Kobíková o 3. vydání knihy Vařím s láskou: bez lepku, mléka, vajec, ale také o tom, čím nahrazovat bezlepkové pečivo. Dalibor Ježorek představil divákům činnost Klubu celiakie Brno a pozval všechny i na jeho pravidelné schůzky, ale hlavně na největší setkání celiaků v České republice, tedy Setkání celiaků v Brně, které se koná v sobotu 22. 10. 2011 od 9:00 v Kongresovém sále Veletrhů Brno. Bližší pozvánku Vám brzy přineseme.

Pořad můžete sledovat online zde.

Klub celiakie Brno Vás zve na své akce

Klub celiakie Brno už přes 20 let sdružuje lidi s celiakií a Durhingovou dermatitidou. Každý 1. čtvrtek v měsíci pořádá schůzky, kde informuje o možnostech diagnostiky nemoci, bezlepkové dietě a dalších vecech důležitých pro celiaky. Klub pořádá také tábory pro děti s celiakií a každoročně v říjnu a květnu Setkání celiaků v Kongresovém sále Veletrhů Brno. Klub zve do svých řad srdečně nové členy, máte-li o členství zájem, piště na info@klubceliakie.cz

Další informace o Klubu celiakie Brno najdete zde.

 

Autor článku: Zuzana Kobíková

—————

Zpět