17.01.2011 11:24

Pozvánka k ochutnávce a diskusi: Jídlo bez lepku, mléka, vajec jako delikatesa

 25. ledna 2011 Vás Vařím s láskou zve do kavárny Spolek na denní menu připravené bez lepku, mléka, vajec. Na večer je tu pro Vás připravená ochutnávka: Srdce z perníkového řezu s medovou náplní. Pak můžeme debatovat,  ukážeme si také, jak může i těsto bez lepku, mléka, vajec držet pohromadě, a že když se upeče, jsou z něj zákusky jedna báseň.

Navštivte 25. ledna 2010 Kavárnu Spolek Orlí 22, 602 00 Brno, kde je připraven následující program: 

 Pozvánka v PDF zde: varimslaskou_pozvanka_Spolek_2011.pdf (211,6 kB)

V době oběda se bude podávat Denní menu

připravené podle receptů z knihy Zuzany Kobíkové

Vařím s láskou: bez lepku, mléka, vajec:

Drůbeží vývar z krůtího stehna

Papriková tofu směs s rajčaty na koření harissa, jáhly

Krůtí plátky dušené na víně a estragonu, vařené brambory

Perník s jablky, skořicí a badyánem

(vše je připraveno bez lepku, mléka, vajec)

 

v 18.30 je na programu

Debata o vaření bez lepku, mléka, vajec 

s autorkou knihy Vařím s láskou: bez lepku, mléka, vajec

 

v 19.00 jako sladká tečka

Ochutnávka Srdce z perníku v obležení cukrovinek:

Perníkový řez plněný medovým krémem,obložený rozmanitými druhy čajového pečiva (připraveno bez lepku, mléka, vajec)

 

Vařím s láskou: bez lepku, mléka, vajec – 2. vydání

Na začátku ledna vychází podruhé sto třiceti stránková kuchařská kniha Zuzany Kobíkové, Vařím s láskou: bez lepku, mléka, vajec. Určena je především čtenářům, kteří se ze zdravotních důvodů potřebují naučit vařit úplně nově, bez potravin obsahujích jednak lepek (obsažený v pšenici, žitu, ječmeni, ovsu), dále kravské mléko a do třetice i slepičí vejce.

 

I bez nich lze připravit opravdové delikatesy, pro které se slovo dieta, jež bere chuť k jídlu, nehodí. Já jsem chuť všech pokrmů uvedených v knize ´testovala´ na svých známých. Ovšem až když jsem se důkladně zeptala na to, jak jim chutnalo, a zda jim v jídle něco nechybělo – vše si pochvalovali – svěřila jsem jim, že od polévkového knedlíčku, přes obalovaný řízek až po palačinku bylo vše připravené bez lepku, mléka, vajec. Důležité je přistupovat k jídlu bez předsudků a mít chuť poznávat nové, říká Zuzana Kobíková.

—————

Zpět