28.02.2011 13:53

Kurzy vaření bez lepku, mléka, vajec ve studiu Divoká vařečka

 

 Ve spolupráci s gastronomickým studiem Divoká vařečka jsme pro Vás v Brně připravili kurz vaření bez lepku, mléka, vajec, soji, určený nejen pro celiaky a lidi s potravinovou alergií či intolerancí, ale pro každého kuchaře, který rád čelí novým výzvám. A  tou vaření bez několika základních potravin opravdu je:-).

V kurzu, který můžete navštívit v termínu: 10. 11. 2012 v 11:00 - 16:00 hodin. Vařit budeme v gastronomickém studiu Divoká vařečka.  Najdete jej kousek od centra Brna, jen pár kroků od tramvajové zastávky Grohova (tramvaj č. 11,3,12,13) na ulici Pekárenská 6 , Brno, v krásných prostorách cihlového sklepení.

Další informace o tomto kurzu, pořádaném ve spolupráci s gastronomickým studiem Divoká vařečka Michala Bartáka, najdete na https://www.divoka-varecka.cz/kurzy/bezlepkova-dieta-od-snidane-po-veceri-bez-lepku-mleka-vajec-soji

 

V kurzu se naučíte připravit sváteční menu od snídaně po večeři: uvařit výbornou jáhlovou kaši, polévku s knedlíčky, obalit řízek a upéct perníkové muffiny. Dozvíte se, čím lze v kuchyni nahrazovat lepek, mléko, vejce i soju, a jak si připravit skvělou hostinu. Kurz je určen pro max. 10 osob a vede jej Mgr. Zuzana Kobíková, autorka knížky Vařím s láskou: bez lepku, mléka, vajec Vařím s láskou: PEČIVO, MOUČNÍKY, CUKROVÍ – bez lepku, mléka, vajec

Telecí vídeňský řízek obalovaný bez lepku, mléka, vajec, s bramborovou kaší. Foto © 2011: Vít Selinger

Co se bude v kurzu vařit a připravovat (vždy jde o pokrmy bez obsahu lepku, mléka, vajec)

 

Jáhlová kaše medem slazená, mandlemi zdobená

Silný vývar z krůtího stehna s polentovými knedlíčky a pažitkou

Vídeňský řízek z telecího masa ve zlatavém obalu z kukuřičné strouhanky

Bramborová kaše (připravená ovšem bez mléka)

Polentové noky s restovanou jarní cibulkou a Schinkenspeckem

Perníkové muffiny se šťavnatými kousky jablek (s vysokým podílem pohankové mouky)

Silný vývar z krůtího stehna s polentovými knedlíčky a pažitkou. Foto © 2011: Vít Selinger

 

Co se na tomto kurzu vaření dozvíte...

  • Že jídelníček bez lepku, mléka a vajec může být pestrý a že neznamená chuťové strádání.

  • Jaké zásady dodržovat při vaření pro člověka s nesnášenlivostí lepku, mléka, vajec a dalších potravin.

...a naučíte:

  • Nahrazovat mléko, vejce a lepek (obsažený v pšeničné mouce a všech potravinách z pšenice, žita, ovsa, ječmene), lze i v klasických pokrmech jako obalovaný řízek, polévkové knedlíčky či moučník z perníkového těsta.

  • Připravovat tradiční, bezlepkový, severoitalský pokrm: polentu, se kterou dokážete v kuchyni vykouzlit hned několik jídel.

  • Připravit jáhly, ovšem tak, aby vám opravdu chutnaly. Dozvíte se, jak tuto Popelku české kuchyně využít jako základ sladkých i slaných jídel. Protože co je zdravé, může chutnat skvěle:-).

  • Kdy sáhnout po pohankové mouce či krupici, jak ji používat při přípravě bezlepkových moučníků, ale i pro zahušťování omáček či polévek. 

    Perníkový muffin zdobený medem. Foto © 2010: Kristýna Navrátilová.

Novinky:

  • během kurzu bude probíhat ochutnávka vybraných světových i tuzemských vín

  • účastníci kurzu obdrží jako památku zástěru s logem studia Divoká vařečka

  • pro každého účastníka je nachystán certifikát o absolvování kurzu

Cena (včetně konzumace)..................2700 Kč

Kdy?

10. 11. 2012 v 11:00 - 16:00 hodin.

 

Kde?

Gastronomické studio Divoká vařečka je místo jako stvořené pro všechny milovníky dobrého jídla a pití.  Najdete jej kousek od centra Brna, jen pár kroků od tramvajové zastávky Grohova (tramvaj č. 11,3,12,13) na ulici Pekárenská 6 , Brno, v krásných prostorách cihlového sklepení.

 

Rezervovat tento kurz vaření bez lepku, mléka, vajec.

 

—————

Zpět


aktuality

V této rubrice nejsou žádné články.


aktuality

V této rubrice nejsou žádné články.