23.12.2011 04:53

Vánoční VIDEO REPORTÁŽ ČT: Jak se připravuje CUKROVÍ bez lepku, mléka, vajec

Milí čtenáři, zveme Vás prostřednictvím reportáže ČT Brno do cukrářské dílny Vařím s láskou, abyste se mohli podívat, jak vypadá příprava speciálního cukroví bez lepku, mléka, vajec. Odkaz najdete v posledním odstavci článku.

Vánoční cukroví pro lidi se speciálními stravovaními potřebami

Už druhým rokem pro Vás totiž připravujeme cukroví bezlepkové, které je navíc vždy i bez laktózy, kaseinu, vajec a sóji, a když potřebujete, připravíme ho i bez cukru nebo bez jádrovin (ořechů apod.). Velice nás těší Váš zájem: letos jsme připravili cukroví pro více než 30 lidí se speciálními stravovacími potřebami, dokonce jsme krabičky s cukrovím (omotané několika vrstvami bublinkové fólie) odeslali z Brna až do Mostu, Ostravy a dalších měst. A z Vašich dopisů už víme, že dorazilo v pořádku, a že Vám chutná:

Ráda bych Vám poděkovala za cukroví, je hrozně dobré a navíc moc hezké... díky Vám si na Vánoce může zamlsat i naše alrgická dcerka... Je vidět, že vařite a pečete opravdu s laskou! (Kateřina H.)

Kakaové a ořechové lasturky plněné krémem, kokosové a skořicové kuličky. Foto: Dr. Petr Přehnil, www.znalectvi.cz

Video z cukrářské dílny Vařím s láskou

Zajímá Vás, jak vypadá těsto na bezlepkové cukroví, připravené navíc bez mléka a vajec? Co do něj přidat, aby bylo krásně žluté? Jak jde vykrajování i pečení, se můžete podívat a dočíst zde.

A pokud se do toho chcete pustit sami, recepty na vánoční cukroví bez lepku, mléka, vajec najdete v naší nové knize z edice Vařím s láskou: PEČIVO, MOUČNÍKY, CUKROVÍ - bez lepku, mléka, vajec.

 

Přeji Vám krásné vánoční svátky!

Zuzana Kobíková, Vařím s láskou

 

—————

Zpět